MediaWatch

Fransk regering vil stække Vivendi

Franske mediefolk og politikere frygter, at Vivendis opkøb af Seagram og USA Networks tv-kanaler vil trække mediekoncernen i opposition til en fransk protektionistisk medielovgivning.

CSA, der regulerer det franske tv-marked, har ifølge FT.com bedt om at få klargjort de regler, der forhindrer en enkelt investor i at eje mere end 49 procent i et tv-selskab - for investorer uden for EU, er grænsen 20 procent.

Ikke-EU investorer ejer fem-seks procent af Canal Plus. Men hvis man regner de ikke-europæiske investorer i moderselskabet Vivendi med, kommer tallet op på 15-16 procent.

Vivendi kan altså blive tvunget til at lukke af for de internationale investorer eller imødese problemer med CSA.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Distributionsselskaber smeltede sammen til én storspiller, Danske Medier klagede til EU over dr.dk, mens TV 2 satte ord på sin Youtube-strategi og flere producenters regnskaber blev lagt frem. Få overblikket over ugens gang i Mediedanmark.

Indslag med Christiane Vejlø: Heartbeats og vejen til overskud

Podcast: Kultur- og podcastmediet Heartbeats tror ikke på brugerbetaling for det digitale medie, der i stedet bygger på sponsorater og reklameproduktion. Men er det overhovedet gangbart? Christiane Vejlø går tæt på en af pionererne på podcastmarkedet i ugens Indslag, hvor Heartbeats stifter og direktør, Le Gammeltoft, er i studiet.

Seneste nyt

Se flere jobs