MediaWatch

SBS truer med at forlade lokal-tv

Begrundelsen er, at moderselskabet SBS efterhånden har sat 500-600 millioner kroner til på investeringer i det danske tv-marked, og at der fortsat er udsigt til underskud.

Det er derfor ikke nok, at network-afgiften på 30 millioner falder væk, sagde han i et interview med Deadline på DR2 torsdag aften.

Lund understreger, at SBS er interesseret i at drive lokal-tv og at tjene penge. SBS har været engageret i dansk lokal-tv i mere end ti år. Han mener ikke, at lokal-tv og fornuftig økonomi bør være to uforlignelige størrelser, hvis altså betingelserne ændres.

Her er han optimistisk, for den nye kulturminister har vist langt større forståelse for privat, markedsdrevet mediedrift, end den tidligere. Trækker SBS sig fra dansk lokal-tv, vil det formentlig betyde et sammenbrud for de lokale stationer.

Jesper Sehested Lunds ønsker til en mere liberal lov er: Højere sendestyrke for de lokale sendere, større dækningsområder, væk med græsrodsstationers adgang til sendefladen og en lempelse af kravet om en times daglige nyhedsudsendelser.

Jesper Lund påpegede, at den typiske TvDanmark2 lokalstation har ti millioner kroner årligt til at skabe én times daglige nyheder, mens konkurrenten, TV 2-regionen, bruger over 40 millioner til cirka 45 minutters daglige nyheder

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere