MediaWatch

ITB: Godt med udenlandske eksperter

Foreningen mener at det er af væsentlig betydning for Danmarks evne til at fastholde udenlandske eksperter også på IT- og teleområdet.

Idag er reglerne sådan udformet, at udenlandske medarbejdere skal forlade Danmark efter 7 år for at undgå at blive præsenteret for en stor skatteregning - et tiltag IT-Brancheforeningen finder er til ugunst for danske virk-somheder.

- Vi ved, at der er IT-specialister, der er på vej ud af Danmark på grund af 7-årsreglen. De kan nu blive i Danmark. Det er positivt -, siger administrerende direktør Jakob Lyngsø, IT-Brancheforeningen.

Flere en 1000 udenlandske eksperter er idag omfattet af ordningen, som indebærer at medarbejderen nøjes med at betale 25 procent i indkomstskat de første tre år i Danmark. Rabatten skal dog betales tilbage hvis vedkommende vælger at blive længere end 7 år i landet.

En række europæiske lande har idag ikke noget krav om efterbeskatning og IT-Brancheforeningen finder det derfor nødvendigt, at Danmark kan tilbyde de samme vilkår, for at kunne klare sig på det globale jobmarked.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Distributionsselskaber smeltede sammen til én storspiller, Danske Medier klagede til EU over dr.dk, mens TV 2 satte ord på sin Youtube-strategi og flere producenters regnskaber blev lagt frem. Få overblikket over ugens gang i Mediedanmark.

Indslag med Christiane Vejlø: Heartbeats og vejen til overskud

Podcast: Kultur- og podcastmediet Heartbeats tror ikke på brugerbetaling for det digitale medie, der i stedet bygger på sponsorater og reklameproduktion. Men er det overhovedet gangbart? Christiane Vejlø går tæt på en af pionererne på podcastmarkedet i ugens Indslag, hvor Heartbeats stifter og direktør, Le Gammeltoft, er i studiet.

Seneste nyt

Se flere jobs