MediaWatch

Jubel: Amazon får sit første overskud

Med en stigning i salget på 15 procent i årets sidste kvartal overgår Amazon alle forventninger. Nettoindtjeningen i kvartalet blev på fem millioner dollar mod et tab på 545 millioner dollar i samme periode forrige år, skriver Reuters.

Amazon har længe været i skudlinien fra analytikere og investorer, fordi ledelsen - med grundlæggeren Jeff Bezos i spidsen - har forsøgt at introducere et såkaldt "pro forma operating"-regnskab, som ser bort fra en række omkostninger.

Bezos havde kun stillet i udsigt, at Amazon ville få overskud på "pro forma operating"-basis. Det nyligt offentliggjorte regnskab er så meget mere overraskende, da selskabet altså kan fremvise et reelt overskud.

I sin strategi for det kommende år lægger Bezos op til, at kunderne skal spare ved at købe hos Amazon. F.eks. vil selskabet ikke tage penge for forsendelsen, hvis indkøbet overstiger 99 dollar.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Distributionsselskaber smeltede sammen til én storspiller, Danske Medier klagede til EU over dr.dk, mens TV 2 satte ord på sin Youtube-strategi og flere producenters regnskaber blev lagt frem. Få overblikket over ugens gang i Mediedanmark.

Indslag med Christiane Vejlø: Heartbeats og vejen til overskud

Podcast: Kultur- og podcastmediet Heartbeats tror ikke på brugerbetaling for det digitale medie, der i stedet bygger på sponsorater og reklameproduktion. Men er det overhovedet gangbart? Christiane Vejlø går tæt på en af pionererne på podcastmarkedet i ugens Indslag, hvor Heartbeats stifter og direktør, Le Gammeltoft, er i studiet.

Seneste nyt

Se flere jobs