MediaWatch

EU vil stoppe bilhandel på nettet

Salgskæden i bilindustrien har gennem de sidste mange år i udpræget grad været producentstyret. Internettets gennembrud har dog gjort, at stadig flere forbrugere begynder bilkøbet på nettet. Og nogle gennemfører hele købsprocessen på den måde.

- Jeg tror, at bilindustrien føler, at de er ved at tabe lidt af kontrollen, og det er derfor, at forslaget nu dukker op siger Christer Udd, adm. direktør for svenske BlueMarx, til Vision.

BlueMarx' datterselskab CarCartel sælger biler over nettet, og Udd mener, at EU-Kommissionens udspil er et tilbageslag for udviklingen inden for e-handel.

Forslaget, der - hvis det bliver vedtaget - træder i kraft i 2003, giver bilproducenterne ret til at udelukke ikke bare e-handelsbutikker men også stormagasiner fra sit salgsnet.

Den danske bilportal Bilpriser.dk er i øvrigt på vej til Tyskland, skriver Markedsføring. Portalen har indgået aftale med et par store tyske finansierings- og forsikringsselskaber om en ny bilportal, der lanceres i april.

- Det tyske internet-marked er ekstremt interessant for os, da der ikke i forvejen findes et produkt, som det vi vil tilbyde, siger Peter Grøftehauge, adm. direktør i Bilpriser.dk, som i sin danske udgave tilbyder brugerne mulighed for salg af deres brugte biler samt rådgivning, prisoplysning mv.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Distributionsselskaber smeltede sammen til én storspiller, Danske Medier klagede til EU over dr.dk, mens TV 2 satte ord på sin Youtube-strategi og flere producenters regnskaber blev lagt frem. Få overblikket over ugens gang i Mediedanmark.

Indslag med Christiane Vejlø: Heartbeats og vejen til overskud

Podcast: Kultur- og podcastmediet Heartbeats tror ikke på brugerbetaling for det digitale medie, der i stedet bygger på sponsorater og reklameproduktion. Men er det overhovedet gangbart? Christiane Vejlø går tæt på en af pionererne på podcastmarkedet i ugens Indslag, hvor Heartbeats stifter og direktør, Le Gammeltoft, er i studiet.

Seneste nyt

Se flere jobs