MediaWatch

ITEK kritiserer DR's tv-dekoderprojekt

Direktøren i Dansk Industris afdeling for tele og elektronik, ITEK, Tom Togsverd, raser over forslaget, fordi DR kan reklamere for deres nye forretning i tv og radio. Det skriver Computerworld.

ITEK har påpeget over for Kulturministeriet, at støtten til DR og TV 2's onlineaktiviteter bør fjernes.

Derimod bakker direktør Jakob Lyngsøe, IT-Branche-foreningen, op om den interaktive DR-boks til tekst-tv i håb om, at den kan nå den gruppe i befolkningen, der endnu ikke har computer eller internet.

Jakob Lyngsø, siger endvidere, at DR også har til opgave at skabe innovation.

Den finske mobilgigant Nokia deler ITEK's holdning og mener, at DR's projekt hindrer udbredelsen af digitalt tv ved at satse på analog teknologi.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Distributionsselskaber smeltede sammen til én storspiller, Danske Medier klagede til EU over dr.dk, mens TV 2 satte ord på sin Youtube-strategi og flere producenters regnskaber blev lagt frem. Få overblikket over ugens gang i Mediedanmark.

Indslag med Christiane Vejlø: Heartbeats og vejen til overskud

Podcast: Kultur- og podcastmediet Heartbeats tror ikke på brugerbetaling for det digitale medie, der i stedet bygger på sponsorater og reklameproduktion. Men er det overhovedet gangbart? Christiane Vejlø går tæt på en af pionererne på podcastmarkedet i ugens Indslag, hvor Heartbeats stifter og direktør, Le Gammeltoft, er i studiet.

Seneste nyt

Se flere jobs