MediaWatch

Swisscom: 3G-gennembrud først i 2004

Selvom 3G-netværk er ved at blive rullet ud over det meste af Europa, er det tvivlsomt, om forbrugerne vil købe store mængder af mobiltelefoner før de kan få håndsæt, der kan håndtere GSM, UMTS og GPRS på samme tid, mener Swisscoms topchef Carsten Schloter.

- Det forlyder, at disse håndsæt vil være på markedet allerede i tredje kvartal 2003. Jeg tror allertidligst det bliver i 2004, siger Schloter ifølge Totaltele.

Holder Swisscoms forudsigelser stik, betyder det, at teleoperatører over hele Europa, der har postet milliarder af dollar i licenser til at drive 3G-netværk, må vente endnu længere på den forventede indtjening.

Swisscom har selv betalt 50 millioner schweizerfranc (godt 250 millioner kroner) for en UMTS-licens i Alpelandet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Distributionsselskaber smeltede sammen til én storspiller, Danske Medier klagede til EU over dr.dk, mens TV 2 satte ord på sin Youtube-strategi og flere producenters regnskaber blev lagt frem. Få overblikket over ugens gang i Mediedanmark.

Indslag med Christiane Vejlø: Heartbeats og vejen til overskud

Podcast: Kultur- og podcastmediet Heartbeats tror ikke på brugerbetaling for det digitale medie, der i stedet bygger på sponsorater og reklameproduktion. Men er det overhovedet gangbart? Christiane Vejlø går tæt på en af pionererne på podcastmarkedet i ugens Indslag, hvor Heartbeats stifter og direktør, Le Gammeltoft, er i studiet.

Seneste nyt

Se flere jobs