MediaWatch

Overstock – e-handel med overskud

Overstock.com kan online-shopperne bl.a. købe bøger, elektronik, sengetøj, ure og smykker samt legetøj til favorable priser. Og selskabet har overskud på forretningen, skriver Reuters.

I forhold til Amazon.com er Overstock endnu en mindre spiller. Selskabet regner med en omsætning i 2001 på 80 millioner dollar (667 millioner kroner), sammenlignet med Amazons omsætning på 639 millioner dollar (5,3 milliarder dollar).

- Vi har overskud på forretningen. Vi lavede mellem 300.000 og 400.000 dollar i december og regner med overskud fra nu, siger Patrick Byrne fra det Salt Lake City-baserede e-handelsfirma.

Konceptet bag Overstock.com ligner det, som den danske e-handel Haburi.com har bygget forretningen op omkring:

Producenterne har en mængde overskudsvarer, ubrugte og fejlfri, som er umoderne eller som er sæson-betingede, som Overstock køber for at sælge videre til forbrugerne til reducerede priser.

Der er imidlertid store omkostninger forbundet med de varelagre, som Overstock.com, er nødt til at opretholde. Omkostninger til varelagre er en af årsagerne til, at Amazon.com stadig kæmper med at skabe profitabilitet

Auktionssitet eBay.com, der ikke har behov for varelagre, klarer sig derimod fornuftigt. eBay er i øvrigt selv på vej ind i det "close-out"-marked, som Overstock.com har succes med.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs