MediaWatch

Lucent vælger ny topchef

Patricia Russo, 49, afløser Henry Schacht, der udover at fratræde stillingen som administrerende direktør også forlader posten som bestyrelsesformand for Lucent inden et år, skriver Bloomberg.

Russo kommer fra en stilling som COO (chief operating officer) hos Eastman Kodak, hvor hun har været ansat siden april 2001. Inden da har hun været ansat ialt 19 år hos AT&T og Lucent, der som bekendt udsprang fra AT&T tilbage i 1996.

Hun bestred inden sin frivillige afgang fra Lucent i august 2000 stillingen som vicepræsident for selskabets Service Provider Network enhed. Her efterfulgte hun Hewlett-Packards nuværende topchef Carly Fiorina.

Den nye topchef for Lucent har lovet at fortsætte den linje, som Henry Schacht har lagt. Linjen har blandt andet betydet dramatiske nedskæringer i arbejdsstyrken, som idag er mere end halveret i forhold til for få år siden.

Lucent meddelte i sidste måned at forventningen til første kvartals salg ville ligge i niveauet 3,1 - 3,4 milliarder dollar, med en stigning i omsætningen fra første til andet kvartal.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Seneste nyt

Se flere jobs