MediaWatch

Messier udpeger fransk efterfølger

Medieindustrien har udtrykt bekymring overfor, om Vivendi i realiteten er ved at blive et amerikansk selskab, skriver MediaGuardian.

Bekymringen er blevet mere aktuel efter købet af USA Networks tv-aktiviteter sent i december. I forbindelse med købet kom Messier med en udtalelse om, at den "franske kulturelle undtagelse er død".

Det var en henvisning til den franske kulturelites traditionelle afvisning af anglo-amerikansk indflydelse. Men der er også kolde kontanter på spil, idet Canal Plus er lovmæssigt forpligtet til at støtte den franske filmindustri.

Men i et nyligt interview med en fransk radiostation sagde Messier, at han har en lille kuvert liggende med navnet på hans efterfølger. Og det er et navn på en franskmand.

Blandt de sandsynlige navne er Denis Oliviennes, chef for betalingskanalen Canal Plus, Philippe Germond, chef hos teleselskabet Cegetel og Agnes Touraine, chef for Vivendi Universal Publishing.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Seneste nyt

Se flere jobs