MediaWatch

Deutsche Telekom ud med kæmpetab

Deutsche Telekom kommer ud af kvartalet med et tab på 13,1 milliarder kroner, og det er dermed det fjerde kvartal i træk, siden opkøbet af Voicestream, at selskabet har røde tal på bundlinjen, skriver Bloomberg.

Selskabet betalte i sin tid knap 288 milliarder kroner for Voicestream, og har efterfølgende betalt yderligere 123,5 milliarder for 3G mobillicenser, hvilket sammenlagt har øget gældsbyrden betydeligt.

Ved udgangen af kvartalet beløber den samlede gældspost sig til knap 485,5 milliarder kroner.

Ifølge Deutsche Telekoms økonomidirektør, Karl-Gerhard Eick, er det planen at reducere gælden til 372,2 milliarder kroner (50 milliarder euro) inden slutningen af 2002.

Gældsreduceringen skal ske ved fortsatte frasalg af selskabets aktiver. Salget af seks kabel-tv divisioner til Liberty Media til en værdi af godt 41 milliarder kroner er endnu ikke afsluttet.

T-Mobile, selskabets mobilenhed som i øjeblikket forberedes til frasalget i 2002, har haft succes i kundetilgangen, der er vokset med 3,7 millioner nye abonnenter i løbet af kvartalet. Den samlede kundebase er dermed oppe på 62,4 millioner.

Deutsche Telekom aktien faldt 4,2 procent efter offentlig-gørelsen af kvartalsregnskabet og handles nu i kurs 16,81 euro.

Den nuværende kurs svarer til en procentvis nedgang på 46,5 i år og 60 procent målt over de seneste 52 uger.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs