MediaWatch

Fildeling via Internettet halveret

Napster er, trods det at servicen siden juli har været underlagt en række restriktioner, fortsat den mest populære musik-service i Europa. Jupiter MMXI konkluderer på baggrund af undersøgelsen, at Napsters brand fortsat er stærk og efter-spørgslen efter en lignende service intakt.

Flere end 4½ million europæere deler jævnligt filer via Internettet og undersøgelsen viser, at Napster-klonerne har udfyldt tomrummet efter tjenesten, men at ingen af dem har formået at være succesfulde i samme grad som Napster.

Frygten for at den nye generation af fildelingsservices skulle være en endnu større trussel for musikindustrien har vist sig ubegrundet. Størrelsen af det såkaldte "peer-to-peer" marked er i august måned halveret i forhold til februar.

Udover halveringen i brugerantallet så er markedet for fildeling blevet væsentligt mere fragmenteret. I februar delte 12 "peer-to-peer" services en kombineret brugerskare på 16 procent. I august er antallet af services vokset til 17, mens brugerantallet er faldet til 7,6 procent.

Mark Mulligan, analytiker hos Jupiter MMXI, siger om undersøgelsen: - Napsters styrke viser at det er populært at bytte musik via Internettet, men at brugerne samtidig forventer det er gratis -.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs