MediaWatch

Norge: Regeringen åbner for Schibsted

Den norske regering foreslår, at de begrænsninger der er i mediekoncerners ejerskab i det norske marked, skal ændres. Begrænsningerne er nu sat til 33 procent, men regeringen foreslår, at tallet øges til 49 procent, skriver Kampanje.

Det vil særligt komme den store norske mediekoncern Schibsted til gode. Forslaget er da også møntet på netop Schibsted, da regeringen mener, at de nuværende ejerskabs-begrænsninger hindrer Schibsted i at satse videre på det norske marked.

Visse norske kommentatorer savner en melding fra regeringen omkring forholdet mellem indholdsleverandører og tele-distributører. Mange anser denne problemstilling for at være en af de mest væsentlige og aktuelle i den internationale mediebranche og undrer sig over, at området slet ikke er berørt i det nye forslag.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs