MediaWatch

Teracom beskyldes for digitalt monopol

Informationschef i Teracom, Christer Lundin afviser, at selskabet skulle have monopol på digitalt TV og henviser til, at der intetsteds i lovteksten står nedfældet, at der er tale om et sådant monopol, skriver Vision.

Tværtimod er det ifølge Lundin netop den svenske radio- og TV-lov, som idag forhindrer, at Teracoms netværk kan bruges til data- og informationstjenester. Modern Times Group er dog stadig parat til at trække Teracom for EU-kommisionen.

Fra andet hold lyder der et forslag om, at mobiloperatørerne bør få adgang til markedet for at man på den måde kan bryde Teracoms monopol. Teracom hilser denne konkurrence velkommen.

Selskabet tror dog ikke på at mobiloperatørerne umiddelbart kan tage konkurrencen op, idet deres sendemaster ganske enkelt er for lave i forhold til Teracoms.

Omvendt erkender selskabet, at der fra politisk hold er brug for et eftersyn af det gældende regelsæt. Som situationen er idag, er der for store forskelle mellem distributørerne af radio, TV og teletjenester.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs