MediaWatch

Hewlett-Packard overtager Compaq

Aftalen, som mandag aften blev bekræftet af bestyrelserne i de to selskaber, kan ændre konkurrencebetingelserne i hele IT-sektoren, og skal ses som et forsøg på at bekæmpe svigtende omsætning og indtjening, skriver Financial Times.

Den nye computergigant, som holder fast ved Hewlett-Packard-navnet, vil have en årlig indtjening på omkring 84 milliarder dollar (688 milliarder kroner).

Hewlett-Packards nuværende topchef, Carly Fiorina, fortsætter på posten som bestyrelsesformand og øverste leder, mens Compaqs øverste chef Michael Capellas bliver administrerende direktør i det nye selskab.

- Det her er et afgørende skridt, som understøtter vores strategi og sætter os på vinderkurs, - udtalte Carly Fiorina mandag aften til Financial Times.

Carly Fiorina forklarede endvidere, at HP og Compaq-produkter var beslægtede, og at fusionen ville skabe - væsentlige strukturelle forbedringer og nye vækstmuligheder -.

- Det er en udfordrende tid for IT-sektoren, og denne kombination vil bringe os i en førende rolle, - således Fiorina.

IBM fastholder sin position som verdens største computer-virksomhed men vil ikke desto mindre være nødt til at tage truslen fra den nye gigant alvorligt. Også Sun Microsystems og Dell bliver nødt til at tage kampen op.

Konkurrenterne kan på den anden side håbe på, at sammensmeltningen af to af verdens største computer-producenter kan gå hen og blive så kompliceret, at det vil være til deres fordel.

Compaqs aktionærer vil få de nyudstedte Hewlett-Packard-aktier i et forhold på 0,6325 HP-aktier for hver Compaq-aktie.

Aftalen forventes at ville koste mindst 14.000 ud af de i alt 145.000 ansatte jobbet.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs