MediaWatch

Google får ny topchef

Eric Schmidt, nyligt valgt bestyrelsesformand for Google, bliver fremover ny administrerende direktør og erstatter i den forbindelse Larry Page en af selskabets stiftere. Page vil fremover koncentrere sig om jobbet som præsident for selskabets produktionsenhed, skriver CNN.

Også Sergey Brin, Googles medstifter samt præsident, vil påbegynde en ny stilling i forbindelse med rokaden. Fremover vil han varetage hvervet som præsident for teknologienheden.

Schmidt, der blandt andet har været teknisk chef hos Sun Microsystems, har senest haft stillingen som administrerende direktør for softwarefremstilleren Novell. I forbindelse med sit nye chefjob fortsætter han i øvrigt som bestyrelsesformand i netop dette selskab.

Larry Page bifalder valget af Schmidt, som han mener qua sin omfattende ledelsesmæssige erfaring samt teknologiske indsigt, vil bringe Google tættere på en opfyldelse af målsætningen om at blive førende indenfor søgning og navigation på internettet.

Eric Schmidt siger i forbindelse med sin tiltrædelse, at Googles indtjening for andet kvartal er positiv. Han ønsker ikke at sætte et faktisk beløb på, men fastholder at der er tale om en betragtelig procentstørrelse.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs