MediaWatch

Europa fører an i global mobilvækst

Det forventer det internationale analysebureau EMC World Cellular Database, hvis tal er højere end mobilproducenternes egne tal, og hvad de finansielle markeder forventer, skriver digitoday.

Alene i Vesteuropa vil der ved udgangen i 2001 være 367,5 millioner abonnementer, hvilket svarer til omkring ét abonnement per indbygger.

Den vesteuropæiske mobil-udbredelse er dermed den højeste i verden, men markedspenetrationen har potentiale til at nå langt over 100 procent, venter EMC.

Årsagen er, at vesteuropæere i gennemsnit vil have mere end to abonnementer hver: Et privat og et job-relateret abonnement.

Ydermere vil den vesteuropæiske mobilvækst bæres frem af, at børn - omtrent fra det tidspunkt de har lært at tale - bliver udstyret med en mobiltelefon. EMC venter, at børn helt ned til fem år får et abonnement.

Vækstpotentialet på verdens øvrige markeder er også stort: Det største potentiale ligge i Asien/Stillehavs-regionen, som ventes at vokse fra 331 millioner abonnementer i 2001 til 781 millioner i 2005.

Antallet af abonnementer i Syd- og Mellemamerika ventes at vokse fra under 100 millioner i dag til omkring 240 millioner i 2005. Det er omtrent samme antal abonnementer som USA/Canada, der i dag har omkring 140 millioner abonnementer.

I Afrika ventes en vækst fra 29 millioner abonnementer i dag til cirka 100 millioner i 2005. I Østeuropa vil der være 100 millioner mobilabonnementer i 2005 - en vækst fra 45 millioner i dag. Mellemøsten vil gå fra 15 millioner mobilabonnementer i dag til næsten 50 millioner i 2005.

Dermed vil antallet af mobilabonnementer frem til 2005 stige til 2,3 milliarder. I år vil antallet af mobilabonnementer globalt nå én milliard.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs