MediaWatch

Skatteministeriet på hasard-jagt

Modtagerne af Skatteministeriets henvendelse er bl.a. B.T., Ekstra Bladet, TV3s Onside og Bold.dk. Sidstnævnte har reageret ved at beholde bannerannoncen, men fjerne linket. Ekstra Bladets har derimod sendt en kopi at brevet til bladets advokat, skriver Politiken.

Efter dansk lovgivning er det forbudt formidle "deltagelse i udenlandske væddemål". Men webstederne mener ikke, at en reklame kan sidestilles med formidling.

- Annoncer er ikke formidling, siger redaktør Hans Larsen, Ekstra Bladet. Han peger på, at annoncer for gambling i trykte medier er helt lovlige, også selv om links og adresser er gengivet.

Spil- og gambling-sites tager en stadig større del af den tid, som hjemmebrugerne bruger på net-underholdning, viste en nylig undersøgelse. Det truer Dansk Tipstjenestes position som den største spiludbyder i Danmark, og dermed det provenu, som Tipstjenesten sikrer statskassen og de veldædige institutioner.

Derfor har Skatteministeriet med en nylig udsendt rapport skærpet kursen overfor de udenlandske gambling-sites, der formidler casino mv. på danske websteder. Udover aktionen mod webstederne har Skatteministeriet truet med at blokere for betalingerne via kreditkort til online-bookmakerne.

Det kan give anledning til en mængde praktiske problemer, hvis myndighederne skal kontrollere pengeoverførsler til bookmakere i for eksempel England. Det er også tvivlsomt, om planerne er i overensstemmelse med EU's indre marked.

Endelig er det slet ikke bankernes livret, at blive tvunget til at snage i kundernes konti, sagde Tina Rössel, afdelingschef i Finansrådet, for nylig til Nyhedsbrevet Mediawatch.

Skatteministeriet overvejer også at forbyde udlejning af serverplads til ulovlige spillesider.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs