MediaWatch

Messenger skal sælge Windows XP

Den nye Messenger er et mere avanceret produkt inden for området: direkte online-beskeder og chat. Den nye applikation vil også kunne integrere videokonferencer, telefoni og fildeling. Disse muligheder er allerede tilstede i dag, men nu bliver de en del af selve styresystemet, skriver cnet.com

Disse nye muligheder er de væsentligste grunde til at opgradere til det nye system, fortæller analytikere, som cnet.com har talt med. De udviser begejstring for den nye måde at håndtere direkte online-kontakt mellem brugerne.

At Messenger bliver en integreret del af Windows XP, giver firmaet en fordel over for konkurrenterne, ikke mindst AOL og deres populære Instant Messenger.

Situationen er dermed den samme, som da Microsoft lancerede Internet Explorer som en del af Windows 95. Det betød at Netscape til dels blev udkonkurreret, og gav samtidig anledning til juridiske problemer, da MicroSoft blev anklaget for at udnytte sit monopol til at forvrænge konkurrencen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs