MediaWatch

Nokia: Mobile Internet kommer til jul

Nokia regner dog først med, at samtlige applikationer i forbindelse med det mobile Internet, vil blive udbudt engang i begyndelsen af næste år. Anssi Vanjoki, der er executive vice president for Nokia Mobile Phones, har udtalt til Reuters, at Nokia forventer, at GPRS (General Packet Radio Service) vil starte i andet halvdel af året og slå igennem omkring juletid.

Mobil industrien håber på, at GPRS bliver et lukrativt forretningsområde, som kan bidrage til at genvinde forbrugernes tillid forud for lanceringen af den mere omfattende og dyre tredje generations mobiltelefoni.

Nokia vil begynde at sælge GPRS mobiltelefoner i Europa fra tredje kvartal, hvilket er noget senere end den amerikanske rival Motorola. Nokia's argument herfor er, at markedet endnu ikke er klar til at tage GPRS til sig. Fra fjerde kvartal forventer Nokia at sende millioner af mobiltelefoner på markedet.

Nokia er blevet kritiseret for at forsinke udbredelsen af det mobile Internet med den sene lancering. Nokia har med dets markedsandel på 35 procent stor indflydelse og dermed ansvar for udbredelsen, mener analytikere.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs