Nokia: Mobile Internet kommer til jul

MediaWatch

Nokia regner dog først med, at samtlige applikationer i forbindelse med det mobile Internet, vil blive udbudt engang i begyndelsen af næste år. Anssi Vanjoki, der er executive vice president for Nokia Mobile Phones, har udtalt til Reuters, at Nokia forventer, at GPRS (General Packet Radio Service) vil starte i andet halvdel af året og slå igennem omkring juletid.

Mobil industrien håber på, at GPRS bliver et lukrativt forretningsområde, som kan bidrage til at genvinde forbrugernes tillid forud for lanceringen af den mere omfattende og dyre tredje generations mobiltelefoni.

Nokia vil begynde at sælge GPRS mobiltelefoner i Europa fra tredje kvartal, hvilket er noget senere end den amerikanske rival Motorola. Nokia's argument herfor er, at markedet endnu ikke er klar til at tage GPRS til sig. Fra fjerde kvartal forventer Nokia at sende millioner af mobiltelefoner på markedet.

Nokia er blevet kritiseret for at forsinke udbredelsen af det mobile Internet med den sene lancering. Nokia har med dets markedsandel på 35 procent stor indflydelse og dermed ansvar for udbredelsen, mener analytikere.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også