MediaWatch

EU vil fremme IT-sikkerhed

EU-kommissionen finder på baggrund af et nyligt afholdt møde i Stockholm, at der i takt med Internettets udbredelse er opstået et øget behov for sikkerhed.

EU-kommissær Erkki Liikanen ser Internettets åbenhed som årsagen til dets succes, men denne åbenhed medfører også visse sikkerhedsmæssige trusler, som kommissæren finder behov for at angribe på EU-plan.

Handlingsplanen om sikkerhed beskriver de mest betydningsfulde trusler som vira, hacking, denial of service, afbrydelser og naturlige nedbrud og konkluderer, at der er behov for en samlet indsats til at imødekomme sådanne problemer.

Kommissionen foreslår følgende midler:

- Øget information, for kun når brugerne forstår de risici, som der er forbundet med at bruge Internettet, er de i stand til at træffe kvalificerede beslutninger om forskellige sikkerhedsniveauer.

- Et mere effektivt advarsels- og informationssystem overfor vira

- Tekniske løsninger til øget sikkerhed

- Fælles standarder for kryptering og løsninger som virker i samhørighed

- Regeringerne skal tage ansvaret for den vigtige sikkerhed i forbindelse med egne systemer og være forgangsmænd ved at bruge sikkerhedsløsninger som virker sammen. Kommissionen foreslår i den forbindelse, at samarbejdet styrkes mellem de nationale computer sikkerhedsansvarlige - de såkaldte CERTs (National Computer Emergency Response Teams)

- En relevant lovramme, som modsvarer de nye teknologiske udfordringer. Hertil vil kommissionen stille en række nationale midler til rådighed. Kommissionen vil desuden foreslå en række lovgivningsmæssige midler under EU-traktaten i relation til angreb mod computersystemer, herunder hackerangreb og denial of service-angreb.

Endelig peger kommissionen på, at de sikkerhedsmæssige løsninger skal ses i en global sammenhæng, og en dialog med EU's internationale parter er derfor et element i kommissionens strategi.

Kommissionen indbyder interesserede til at indsende kommentarer og forslag på e-mail adressen: eeuropa@cec.eu.int

Den samlede handlingsplan kan læses her.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs