Lederne vinder sag om aktieløn

MediaWatch

Dommen er ifølge Ledernes Hovedorganisation principiel og vil få stor betydning for alle danskere med aktieløn. Ledernes Hovedorganisation har ført sagen mod Novo Nordisk på vegne af et medlem.

Retten afgjorde, at en tidligere ansat på Novo Nordisk har ret til de aktieoptioner, som han har optjent, mens han var ansat i virksomheden. Som en del af sin løn modtog sagsøgeren aktieoptioner i Novo.

Da han skiftede job, fik han afslag på at modtage den værdi af aktieoptionerne, som han havde optjent frem til sin fratrædelse. Novo begrundede afslaget med et særligt vilkår i aftalen, om at man skal være ansat tre år ud i fremtiden for at få værdien af optionerne.

Striden har stået om Funktionærlovens § 17a, der giver lønmodtagere ret til en forholdsmæssig andel af bonus og lignende ydelser, hvis de forlader virksomheden, inden regnskabsåret slutter.

- Med dommen tilkendegiver Sø- og Handelsretten rent, at aktieoptioner skal betragtes som løn. Nu er det klokkeklart, at lønmodtagere har ret til den løn, de har optjent - uanset om lønnen er en løncheck, bananer eller optioner.

Det er glædeligt, at retsstillingen på området endelig er slået fast, siger Ole Grunnet, kontorchef i Ledernes Hovedorganisation.

Novo Nordisk har en frist på 14 dage, hvis virksomheden ønsker at appellere dommen til Højesteret.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også