Rapport: Potentiale i euro-iMode

MediaWatch

Teleoperatører i Storbritannien, Tyskland, Holland, Italien og Frankrig vil sandsynligvis være blandt de første, der etablerer mobilt Internet i Europa efter japansk mønster med iMode-telefoni.

Det skriver Total Telecom, der har set på en ny rapport, iMode in Europe - Entertainment and Content for the European Audience, lavet af Tarifica, en del af konsulentfirmaet pbi Media.

Det forventes, at iMode vil lægge grunden til udviklingen af nye former for indholdstjenester og skabe nye typer af efterspørgsel og nye markedssegmenter - særligt blandt ungdommen. - De underliggende psykologiske "drivere" er ikke så forskellige i Japan og Europa, siger Nicholas McNulty, konsulent hos Tarifica.

- Folk, der venter på toget eller bussen, vil underholdes, hvor de end er. Men indholdet skal være relevent, måske oven i købet individualiseret, for det europæiske marked, siger McNulty, der påpeger, at der ikke er nogle særlige problemer forbundet med at køre iMode over gprs-netværkene.

Rapporten fra Tarifica påpeger det vigtige i, at teleoperatørerne går i partnerskab med mobilproducenter. Den kaster også lys på spørgsmålet om, hvorvidt iMode vil konkurrere med eller komplementere wap-standarden.

- Vil WAP Forum gå i partnerskab med DoCoMo og dermed udnytte den tjeneste, der har været en stor succes i Japan, eller vil man forsøge at udvikle sin egen model, spørger Phillip Low, direktør hos pbi Media.

- Det tog ikke lang tid for forbrugerne at indse, at wap ikke kan bruges til så meget. I modsætning hertil er iMode en afprøvet forretningsmodel, som i Europa kan få rollen som smagsprøve på det mobile Internet, tilføjer Nicholas McNulty.

En af årsagerne til waps ringe succes er ikke mindst besværet med at oversætte til wap-standarden. McNulty peger på muligheden af, at iMode og wap smelter sammen til en ny standard, sandsynligvis xml.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også