MediaWatch

US-aktier op - uagtet svage økonomital

Lidt bedre indtjeningsindikationer fra telekommunikationsproducenten Lucent og chipproducenten Xilinx gav dog brændstof til brede stigninger i teknologisektoren.

Nasdaq steg 3,61 procent til 2.233,66. Dow Jones indekset fik med en stigning på 114 point - eller 1,03 procent til 11.175,84 lagt ny luft ned til det vigtige 11.000-skel. Ligeledes steg det bredere Standard & Poors 500 indeks 1,3 procent.

Der har været langt mellem lidt lysere udmeldinger fra teknologiselskaberne og rapporterne fra Lucent og Xilinx gav investorerne ny optimisme og tro på, at tech-selskaberne kan være ved at ryste indtjenings-recessionen af sig.

Med et marked prisfastsat til flere dårlige nyheder, reagerer markedet stærkt på selv små gode nyheder, sagde iagttagere.

På nøgletalsfronten for US-økonomien var der derimod ikke så meget at være glad for. Her viste tal for Factory orders et fald på 3 procent i april. Ligeledes faldt ordrer på langvarige forbrugsgoder med 5,0 procent i april.

Herudover viste tal fra Labor Department, at de amerikanske arbejderes produktivitet faldt skarpere i første kvartal under opbremsningen end hidtil antaget. Produktiviteten uden for landbruget faldt svarende til en årlig rate på 1,2 procent fra januar til marts - det største fald i de sidste 8 år.

Oprindeligt havde det amerikanske arbejdsministerium estimeret et fald på kun 0,1 procent og økonomerne havde forventet et fald på 0,8 procent ifølge en Thomson Global Markets rundspørge.

Steven Goldman, markedstrateg hos Weeden & Co, udtalte til Wall Street Journal, at tallene stort set viste, hvad investorerne allerede har vidst i en rum tid: US-økonomien bremser op.

"Det er på en måde gamle nyheder. Det sætter bare tal på graden af opbremsningen i økonomien. Nu ser investorerne fremad", uddybede markedsstrategen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs