MediaWatch

Telenor privatiseres yderligere

Norges næringsminister, Grete Knudsen, har overraskende forslået Stortinget at nedbringe statens andel i Telenor fra 78 til 34 procent, skriver Financial Times. Planen har hidtil været kun at reducere andelen til 51 procent.

I forrige uge indledte de svenske politikere en tilsvarende debat om at reducere den svenske stats andel i Telia, der er et af norske Telenors nærmeste rivaler. Beslutningerne puster fornyet liv i spekulationerne om en nært forestående sammenlægning af to til flere af de nordiske teleselskaber, danske TDC, finske Sonera og henholdsvis svenske Telia eller norske Telenor.

Ifølge Grete Knudsen ønsker den norske regering, at Telenor får mulighed for let at kunne deltage i de hurtige strukturelle ændringer, som foregår inden for teleindustrien.

Telenor har to gange tidligere forgæves forsøgt at fusionere med svenske Telia og senest også forhandlet med danske TDC om muligheden for en sammenlægning.

Mere fra MediaWatch

Meta truer med at fjerne nyheder fra Facebook

Et amerikansk lovforslag, der skal stille medier stærkere i forhandlinger om betaling for nyhedsindhold på platforme som Facebook, får det sociale medieselskab til igen at true med at fjerne nyhedsartikler.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs