MediaWatch

Telenor privatiseres yderligere

Norges næringsminister, Grete Knudsen, har overraskende forslået Stortinget at nedbringe statens andel i Telenor fra 78 til 34 procent, skriver Financial Times. Planen har hidtil været kun at reducere andelen til 51 procent.

I forrige uge indledte de svenske politikere en tilsvarende debat om at reducere den svenske stats andel i Telia, der er et af norske Telenors nærmeste rivaler. Beslutningerne puster fornyet liv i spekulationerne om en nært forestående sammenlægning af to til flere af de nordiske teleselskaber, danske TDC, finske Sonera og henholdsvis svenske Telia eller norske Telenor.

Ifølge Grete Knudsen ønsker den norske regering, at Telenor får mulighed for let at kunne deltage i de hurtige strukturelle ændringer, som foregår inden for teleindustrien.

Telenor har to gange tidligere forgæves forsøgt at fusionere med svenske Telia og senest også forhandlet med danske TDC om muligheden for en sammenlægning.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs