MediaWatch

Kommune overtræder persondataloven

Datatilsynet har i forbindelse med afholdelse af en inspektion i Bogense Kommune konstateret, at kommunen igennem længere tid har ført to anmeldelsespligtige systemer, uden at reglerne om anmeldelse i persondataloven og de tidligere gældende regler om fastsættelse af forskrifter efter lov om offentlige myndigheders registre er iagttaget.

Yderligere har Datatilsynet konstateret, at sikkerhedsreglerne vedrørende logning ikke overholdes. De tilsvarende sikkerhedsregler i lov om offentlige myndigheders registre har heller ikke været iagttaget.

Det har fået Datatilsynet til at udtalt kritik af Bogense Kommune. I et brev til kommunen anfører Datatilsynet, at Bogense Kommune for så vidt angår registreringer og behandlinger, der er foregået i social- og sundhedsforvaltningen i de sidste godt 12 år, ikke har foretaget logning, samt at man på nuværende tidspunkt heller ikke opfylder de gældende regler i sikkerhedsbekendtgørelsen om sådan logning.

I brevet skriver Datatilsynet, at det finder Bogense Kommunes undladelse af at træffe de fornødne sikkerhedsforanstaltninger for særdeles kritisabel.

Mere fra MediaWatch

Koda opponerer mod ny musikpolitik i DR

Nye retningslinjer i DR betyder, at kommercielt udgivet musik som udgangspunkt ikke længere skal bruges i programmer. Men public service-stationen bør have fokus på andet end katalog-musikken, mener Kodas adm. direktør.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs