MediaWatch

Telenordias ejerskab afgjort

BT vil til gengæld etablere et nyt selskab, som bygger videre på Telenordias aktiviteter, og vil derigennem levere de nuværende CONCERT services, som indbefatter internationale opkald og datakommunikation.

Aftalen ventes at koste Telenor i omegnen af 100 millioner kroner, men som kompensation er det samtidig afgjort, at BTs nye tiltag fritager Telenor fra dets nuværende aktionæraftale. Udkommet af dette er, at det norske teleselskab fremover kan deltage mere aktivt på det svenske marked.

Telenor holder via dagens aftale fast i Telenordia-navnet og selskabet skal fortsat hovedsagligt fokusere på tele, data samt internetservices til erhvervslivet. Telenordia fastholder qua en aftale med BT samtidig kundebasen for Nordicom produkter.

Nordicom er et nordisk datakommunikations netværk rettet mod erhvervslivet. Denne aftale sikrer Telenor en bedre position til dets fremtidige svenske ekspansion.

Telenor udtrykker stor tilfredshed med aftalen, der ses som en vigtig del af dets nordiske strategi. BT forbliver i Telenordias bestyrelse frem til og med den 30. september.

Aftalen vil være genstand for et pressemøde i dag klokken 13:30 i Stockholm.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs