Overtakserede sms'ere på vej

MediaWatch

Med de overtakserede sms-beskeder bliver det muligt for mobilselskaber og indholdsleverandører at dele i porten, når kunderne betaler op til ti kroner for at modtage sms-beskeder med f.eks. sportsresultater, horoskoper eller ringetoner. Det skriver Børsen i dag.

Mobilselskaberne vil i en periode frem til november teste samarbejdet, som på den ene side skal sikre indholdsudbyderne en nogenlunde ensartet adgang til at lancere sms-tjenester. På den anden side skal aftalen sikre, at konkurrencen på markedet bibeholdes.

- Målet har været at sikre et standard set-up mellem operatørerne, så indholdsudbyderne kan kommunikere det samme tilbud til deres kunder, uanset hvilken operatør de har valgt at samarbejde med, siger Elin Nolsøe Stenberg, Mobilix.

De fleste indholdsleverandører ventes at ville samarbejde med alle mobilselskaber, så tjenesterne kan bruges af alle mobilkunderne. Indholdleverandørerne kan dog også nøjes med at samarbejde med en enkelt operatør.

Det nye initiativ er utroligt vigtigt for både mobilselskaber og indholdsleverandører, siger John Strand, Strand Consult:

- Det her er nøglen til succes for UMTS. Det lærer nemlig danskerne at betale for indhold på samme måde som de betaler for et avisabonnement.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Jyllands-Posten med domicil i Aarhus er blandt medierne, der nu er ude i anden runde af besparelser på ét år. | Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter