MediaWatch

Svag rebound i USA-aktier

Iagttagere tilskrev stigningen at en hel del af de store porteføljemanagere ikke nåede at komme med på opturen og nu ønskede at komme ind på de lavere priser.

Nasdaq-indekset steg således 26 point svarende til 1,25 procent til 2.110,50 og Dow Jones steg 0,39 procent og lukkede i 10.911,94. Ligeledes steg det bredere Standard & Poors 500 indeks 0,62 procent.

Rebounden var hæmmet af frygt for den arbejdsmarkedsrapport der kommer idag. Inden børsdagens start fik markedet tal, der viste det største antal ansøgninger om arbejdsløshedsunderstøttelse i en måned. Ligeledes pegede forløberen for dagens vigtige NAPM indeks, Chicago indkøbschefernes indeks, på en fortsat nedgang i økonomien, idet indekset i maj faldt til 38,7 mod 38,9 i april.

Markederne tabte en hel del af dagens stigninger i den sidste time af børsens åbningstid, hvilket iagttagere tolkede, som udtryk for investorernes usikkerhed på om det kraftige rally siden begyndelsen af april kan fastholdes.

Ikke mindst er der frygt op til virksomhedernes aflæggelse af kvartalsresultater, hvor det skønnes at mange virksomheder ikke vil leve op til markedets forventninger.

Den såkaldte "preannouncement season" begynder om cirka to uger og skuffelser fra nogle af de store selskaber kan, som markedet fik en forsmag på onsdag, starte et udsalg.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs