MediaWatch

Telenor: Vi er stadig med

Ifølge den svenske internetavis Eko24 er Telenor ude af spillet om at skabe en nordisk telegigant, Nordic Telecom, der med et hjemmemarked på 20-25 millioner forbrugere, så småt kan begynde at måle sig med europæiske giganter som Deutsche Telekom, British Telecom og France Telecom.

Ifølge vedholdende rygter lægger Telia, TDC og finske Sonera an til fusion, og den svenske avis skriver, at Telenor er hægtet af på grund af de norske politikere, der har vist sig umulige at forhandle med. Telenor mener dog ikke, at løbet er kørt.

Den norske stats uvilje til at give slip på kontrollen med Telenor er velkendt, men der er også andre argumenter, der kan tale for, at Telenor indtil videre holdes ude i kulden. Dels gør Telias ejerskab i norske Netcom, at svenskerne allerede har et ben indenfor på det norske telemarked.

Og dels har Telenor en solid markedsandel på det danske mobilmarked via ejerskabet i Sonofon.

- Der er mange samtaler på mange plan. Men hvem der snakker med hvem, vil vi ikke kommentere, siger Dag Melgaard, Telenors talsmand til norske Dagens Næringsliv. Han understreger, at Telenor har ambitioner om at have en betydelig rolle i nordisk sammenhæng, og ønsker at være et vækstselskab internationalt.
Hvis "Nordic Telecom" skal blive en realitet, er et statsligt udsalg af aktier i de tidligere telemonopoler en forudsætning. I Danmark og Finland har staten allerede solgt ud i TDC og Sonera. I Sverige vil et eventuelt udsalg betyde, at den svenske stats ejerandel lander omkring 35 procent.

I dag ejer den norske stat omkring 78 procent af Telenor. Stadig ifølge Dagens Næringsliv har Telenor noteret sig, at den svenske rigsdag har ændret sit syn på det statslige ejerskap i Telia.
- I forbindelse med samtalerne med TDC-ejeren SBC var der velvilje i visse dele af det politiske miljø, siger Melgaard.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs