Nasdaq i rødt – lille plus i Dow Jones

MediaWatch

Goldman Sach's nedjustering pustede stærkt til den indtjeningsnervøsitet, der hersker op til meddelelsessæsonen for andet kvartals indtjeningsresultater.

Den såkaldte "preannounement season", begynder om to uger og iagttagere skønner, at mange af de især højt prissatte tech-aktier vil have svært ved at leve op til forventningerne.

Nasdaq-teknologibarometret faldt 75,49 point - eller 3,35 procent til 2.175,54, og indekset kommer dermed under såvel 2.250 og 2.200, som er blevet anset for vigtige skillelinier.

De mere indtjeningsstabile aktier i bluechip-indekset Dow Jones gik derimod en anelse frem. Dow Jones-indekset lukkede 11.039,14 med en stigning på 0,31 procent og indekset vandt dermed en lille smule terræn i forhold til det psykologisk vigtige 11.000-skel.

En stærkere end forventet forbrugertillidsindikator for maj på 115,5 mod forventet 111,2 fik ikke den store indflydelse på markedet. Ligeledes viste tal for amerikanernes forbrug og indkomster i april, at nedgangen i økonomien endnu ikke har givet alvorlige indhug i forbruget.

Gårsdagens kursfald i Nasdaq kommer ovenpå, at Nasdaq-indekset på toppen i sidste uge var steget mere end 41 procent siden 4. april, og indekset er med gårsdagens lukning stadig 33 procent højere.

En række iagttagere har på det seneste påpeget, at tech-aktierne - især de højt prisfastsatte - var ved at komme lidt for langt foran de økonomiske realiteter på markedet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også