MediaWatch

Nedjusteringer giver lavere børsåbning

De toneangivende europæiske indeks er gået lavere over middag med de store teleselskaber i front - blandt andet Vodafone og Deutsche Telekom. Klokken 15:00 lå FTSE 100 indekset i London 0,61 procent lavere, det tyske Dax indeks 0,84 procent lavere, og CAC 40 indekset i Paris 0,64 procent lavere.

Herhjemme lå KFX-indekset ved 15-tiden 0,26 procent højere i 316,79.

Nedjusteringer af datalagrings-selskabet SMC Corp. og udstyrsproducenten til internettet Sun Microsystems fra Goldman Sachs er medvirkende årsag til forventningen om en lavere åbning.
Goldman Sachs analytikerne har nedsat deres indtjeningsestimater på de to selskaber på baggrund af opbremsningen i US-økonomien.

Der er før børsens åbning offentliggjort tal for amerikanernes personlige indkomster og forbrug i april og disse tal var på linie med Wall Streets forventninger.

Herudover kommer der senere på børsdagen det mere vigtige tal for forbrugertilliden i maj. Forløberen i form af Michigan Universitetets forbrugertillidsindikator var fredag højere end økonomernes forventning.

Wall Street holdt lukket mandag på grund af Memorial Day. Fredagen bød på nøgletal og eftervirkningerne af en Greenspan tale torsdag aften, der indikerede at US-økonomien ikke nødvendigvis kunne siges at være ovre det værste. Det førte til et fald i Dow Jones på 1,18 procent og et fald i Nasdaq-indekset på 1,36 procent.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs