MediaWatch

Ny IT-forskerpark i Ørestad

Det er Hovedstadens Udviklingsråd og Erhvervsministeriet der sætter IT-forskningsparken på 20.000 etagekvadratmeter i udbud. Udbudet henvender sig til private, der kan finansiere, opføre og drive en forskerpark inden for informations- og kommunikationsteknologi.

Forskerparken kommer til at ligge lige ved siden af IT-højskolens og DRs nye faciliteter i Ørestad, skriver udbyderne i en pressemeddelelse.

- Vi ved fra andre lande, at der er et enormt udviklingspotentiale i, at nye virksomheder, forskere, studerende og veletablerede virksomheder går tæt op og ned af hinanden, siger erhvervsminister Ole Stavad.

For at give forskerparken et godt afsæt stiller staten grunden vederlagsfrit til rådighed for en 35-årig periode. Og Hovedstadens Udviklingsråd yder vinderen af udbudet et rentefrit lån på 10 millioner kroner.

Disse vilkår skal være med til at sikre, at forskere og kandidater, som ikke har den tilstrækkelige kapital i ryggen, kan få undersøgt, om deres opfindelse har en markedsværdi.

- I Hovedstadsregionen har vi forskning af høj kvalitet, mange unge mennesker med lyst til at prøve kræfter med livet som selvstændig og et dynamisk erhvervsliv. Samt en regional udvikling, der ud over Sjælland også rækker over Øresund til det sydlige Sverige, siger formanden for Hovedstadens Udviklingsråd, amtsborgmester i Roskilde Amt Kristian Ebbensgaard.

Udbyderne har nedsat et udvalg bestående af eksperter fra forskningsverdenen, den finansielle sektor og IT-branchen. De skal hjælpe med at finde den danske eller udenlandske operatør, som kan fremvise den bedste forretningsplan for, hvordan forskerparken bliver en succes.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs