MediaWatch

Europa i svagt plus, KFX lidt lavere

Såvel det engelske som det amerikanske marked har været lukket på grund af helligdage, og dermed er der udsigt til forholdsvis stille markeder.

Ugens handel ventes dog i høj grad blive påvirket af en strøm af nøgletal for den amerikanske økonomi - blandt andet forbrugertillid og ikke mindst arbejdsløshedstal og de såkaldte payroll-numbers fredag.

Kort før klokken 10 lå det franske CAC 40 indeks i Paris 0,32 procent højere og det tyske DAX 30 indeks 0,07 procent højere. Det tværeuropæiske indeks Euro Stoxx 50, der måler værdien af 50 af de største europæiske aktier lå 0,18 procent højere.

Herhjemme er KFX-indekset åbnet med et mindre fald. Kort før klokken 10 ligger indekset således i 315,46 - 0,40 procent lavere. Der forventes fokus på TDC, der steg næsten 10 procent fredag ovenpå nyheden om igangværende samtaler mellem Telia, TDC og TDC's amerikanske ejer SBC.

Tele Danmark akten ligger dog kort før klokken 10 i kurs 353,50 - 3 kroner lavere, svarende til et fald på 0,85 procent.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs