MediaWatch

Europa i svagt plus, KFX lidt lavere

Såvel det engelske som det amerikanske marked har været lukket på grund af helligdage, og dermed er der udsigt til forholdsvis stille markeder.

Ugens handel ventes dog i høj grad blive påvirket af en strøm af nøgletal for den amerikanske økonomi - blandt andet forbrugertillid og ikke mindst arbejdsløshedstal og de såkaldte payroll-numbers fredag.

Kort før klokken 10 lå det franske CAC 40 indeks i Paris 0,32 procent højere og det tyske DAX 30 indeks 0,07 procent højere. Det tværeuropæiske indeks Euro Stoxx 50, der måler værdien af 50 af de største europæiske aktier lå 0,18 procent højere.

Herhjemme er KFX-indekset åbnet med et mindre fald. Kort før klokken 10 ligger indekset således i 315,46 - 0,40 procent lavere. Der forventes fokus på TDC, der steg næsten 10 procent fredag ovenpå nyheden om igangværende samtaler mellem Telia, TDC og TDC's amerikanske ejer SBC.

Tele Danmark akten ligger dog kort før klokken 10 i kurs 353,50 - 3 kroner lavere, svarende til et fald på 0,85 procent.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs