MediaWatch

Flashback.se på banen igen

Flashback News Agency startede i 1995 og er i dag - ifølge udgiverne - Skandinaviens største nyhedsbrev per e-mail med mere end 100.000 abonnenter til den månedlige udgave.

Sitet var egentligt blot et hobbyprojekt for udgiveren Jan Axelsson, men blev hurtigt berygtet som et kontroversielt og totalt ucensureret web-sted.

Flashback.se tog uden fløjlshandsker fat på emner som sex og sladder, vold, våben og ekstreme politiske grupper i det svenske samfund. Sitet blev lukket oktober 2000 efter pres fra teleleverandøren Tele1Europe, der frygtede den negative omtale, som ofte fulgte Flashback.se.

Projektet fortsatte som et populært e-nyhedsbrev, men er altså nu genopstået med nyt site, der angiveligt skal have et mere globalt udsyn og desuden har fastansat en række redaktionelle medarbejdere.

Bladet har i tidens løb lagt sig ud med alle og enhver i den svenske medieverden, men er kun få gange blevet dømt. Det blev bladet dog, da det i 1995 offentliggjorde en liste over dømte voldtægtsforbrydere med navn, adresse, foto og telefonnummer.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Rapporter peger på flere triste nyheder for journalister

Flere fravælger at læse nyheder, unge mennesker opsøger dem ikke aktivt, og sociale medier har overhalet nyhedsmedier som hovedkilde for de unge til nyhederne. Branchen står med et tiltagende framenteringsproblem, og vi bliver nødt til at tale om det, lyder det fra Uffe Gardel, der har ført pennen i denne uges medieklumme.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs