MediaWatch

Birte Weiss tilfreds med mobilpriser

Birte Weiss kalder det prisværdigt, at branchebladet Telekommunikation har forsøgt at gå bag om tallene i rapporten, men mener, at bladet har glemt at forholde sig til forudsætningerne for prisstatistikken i rapporten. Det skriver Politiken.

Telekommunikation skrev i sidste uge, at regeringen har hæftet sig ved sammenligninger, der er korrigeret for købekraft. I faktiske priser ligger Danmark kun i midterfeltet i EU, konkluderer bladet på baggrund af en rapport fra OECD.

- En sammenligning af 29 landes telepriser opgjort i realpriser lider under den fundamentale svaghed, at valutakursen kommer til at spille en afgørende rolle for resultatets udfald. Og så skal man naturligvis huske at trække momsen fra, siger Birte Weiss.

I prissammenligningen er Danmark placeret på en tredje plads efter Island og Sverige, når der korrigeres for købekraft og på en 11. plads, når priserne opgøres i realpriser. Og det er altså prisen, korrigeret for købekraft, der er den relevante at holde fast i, mener Birte Weiss.

Mere fra MediaWatch

Nent skifter navn

Med nyt navn vil virksomheden signalere et strategisk fokus på streamingtjeneste, lyder det i en pressemeddelelse.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs