MediaWatch

Tre mobiler for én krone

Tilbuddet gælder, hvis kunden tegner et samtidigt abonnement hos Telia for 24 måneder, og det turde være noget nær verdensrekord i subventionering af mobiltelefoner, skriver Eko24.

Salget af mobiltelefoner i Sverige droppede voldsomt i april. Samtidig blev første kvartal det svageste i mange år med en stagnerende abonnenttilvækst.

- Det er ikke et sundt marked, siger Anders Maazon, direktør hos konkurrenten GEAB.

Han mener, at mobilmarkedet er præget af desperation, og at operatørerne lancerer de vilde tilbud for at holde volumen på antallet af solgte telefoner oppe.

I stedet burde mobiloperatørerne halvere deres priser på wap, således at det mobile internet kunne få mulighed for at tage fart, mener Anders Maazon.

Også Sara Kullgren, chef for Nokia Mobile Phones i Skandinavien, mener, at prissænkninger er vejen frem, hvis dødvandet på mobilområdet skal brydes.

Også organisationen Mobiltelebranschen mærker til den dystre stemning på mobilområdet. Men der er meget psykologi i det her, siger Bengt Ernstsson fra mobilbranche-foreningen, der mener, at det er for tidligt at male fanden på væggen.

De fleste analytikere har dog nedskrevet deres forventninger til verdensmarkedet. I Finland gik markedet i april tilbage med 28 procent i forhold til samme måned året før.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs