Tre mobiler for én krone

MediaWatch

Tilbuddet gælder, hvis kunden tegner et samtidigt abonnement hos Telia for 24 måneder, og det turde være noget nær verdensrekord i subventionering af mobiltelefoner, skriver Eko24.

Salget af mobiltelefoner i Sverige droppede voldsomt i april. Samtidig blev første kvartal det svageste i mange år med en stagnerende abonnenttilvækst.

- Det er ikke et sundt marked, siger Anders Maazon, direktør hos konkurrenten GEAB.

Han mener, at mobilmarkedet er præget af desperation, og at operatørerne lancerer de vilde tilbud for at holde volumen på antallet af solgte telefoner oppe.

I stedet burde mobiloperatørerne halvere deres priser på wap, således at det mobile internet kunne få mulighed for at tage fart, mener Anders Maazon.

Også Sara Kullgren, chef for Nokia Mobile Phones i Skandinavien, mener, at prissænkninger er vejen frem, hvis dødvandet på mobilområdet skal brydes.

Også organisationen Mobiltelebranschen mærker til den dystre stemning på mobilområdet. Men der er meget psykologi i det her, siger Bengt Ernstsson fra mobilbranche-foreningen, der mener, at det er for tidligt at male fanden på væggen.

De fleste analytikere har dog nedskrevet deres forventninger til verdensmarkedet. I Finland gik markedet i april tilbage med 28 procent i forhold til samme måned året før.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også