MediaWatch

Opsving i tech fortsat i behold

Nasdaq-indekset lukkede torsdag med en 1,72 procents stigning i 2.282,02. Dow Jones steg 0,15 procent til 11.122,42 og ligeledes steg det bredere Standard & Poors 500 med 0,32 procent.

Cisco, Microsoft og Intel gik forrest i opgangen på teknologisiden og Nasdaq indekset ligger indtil videre 3,8 procent højere målt på ugen.

Makroøkonomiske nøgletal i form af en nedgang i hussalgene for april og et øget antal ansøgninger om arbejdsløsheds-understøttelse for sidste uge påvirkede torsdagens marked, idet begge tal styrkede investorernes forhåbninger om yderligere Fed-rentenedsættelser.

Idag vil offentliggørelsen af det reviderede tal for første kvartals GDP-vækst være i fokus. Greenspan der talte efter børstid torsdag gav udtryk for at US-økonomien ikke endnu kunne siges at have overstået problemerne. Han lod døren stå åben for yderligere rentenedsættelser for at imødegå forværring i økonomiens tilstand, men indikerede omvendt også, at enden på Fed's serie af aggressive rentenedsættelser måske var nærmere.

Dagen idag vil også byde på offentliggørelse af tal for langvarige forbrugsgoder, der traditionelt benyttes som en vigtig indikator for forbrugsudviklingen.

På grund af Memorial Day mandag, er børsmarkederne i USA lukket mandag og der forventes derfor lav handel idag.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs