MediaWatch

Analytikere: Telia vil have mobildelen

- Vi kan ikke kommentere de forlydender, der er kommet, sagde Telias talsmand Mark Vadasz i går. Flere telekom-analytikere og Telia-eksperter finder dog ifølge Dagens Industri ikke, at Telia/TDC-handelen er en 'ren' forretning, i og med at Telia egentlig blot har brug for TDC's mobilaktiviteter.

Et køb af TDC vil gøre Telia til den altdominerende telekom-gigant i Norden, med en børsværdi omkring de 260 milliarder svenske kroner. Det kræver en godkendelse fra den svenske Rigsdag, hvis Telia vil betale for handelen med egne aktier, skriver avisen.

Ifølge Eko24 er finske Elisa næste godbid for den svenske telekoncern i kampen om herredømmet i den nordiske telesektor.

Ifølge kilder i branchen har samtalerne mellem Telia og TDC udviklet sig siden lignende samtaler mellem Telenor og amerikanske SBC Communications, TDCs hovedaktionær, i sidste uge brød sammen. Det var bl.a. Financial Times, der onsdag bragte rygterne på banen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs