MediaWatch

Analytikere: Telia vil have mobildelen

- Vi kan ikke kommentere de forlydender, der er kommet, sagde Telias talsmand Mark Vadasz i går. Flere telekom-analytikere og Telia-eksperter finder dog ifølge Dagens Industri ikke, at Telia/TDC-handelen er en 'ren' forretning, i og med at Telia egentlig blot har brug for TDC's mobilaktiviteter.

Et køb af TDC vil gøre Telia til den altdominerende telekom-gigant i Norden, med en børsværdi omkring de 260 milliarder svenske kroner. Det kræver en godkendelse fra den svenske Rigsdag, hvis Telia vil betale for handelen med egne aktier, skriver avisen.

Ifølge Eko24 er finske Elisa næste godbid for den svenske telekoncern i kampen om herredømmet i den nordiske telesektor.

Ifølge kilder i branchen har samtalerne mellem Telia og TDC udviklet sig siden lignende samtaler mellem Telenor og amerikanske SBC Communications, TDCs hovedaktionær, i sidste uge brød sammen. Det var bl.a. Financial Times, der onsdag bragte rygterne på banen.

Mere fra MediaWatch

Chefredaktør forlader Gaffa

I oktober stoppede mediets direktør, og nu skal bestyrelsen også finde en ny chefredaktør, da den nuværende fratræder, når kalenderen viser 2023.

Mads Brandstrup: Nej tak til Media Freedom Act

Mediepolitikken er for forskellig på tværs af de europæiske lande til, at en fælles lovgivning giver mening, skriver direktør i Danske Medier i et indlæg, der er en kommentar til EU-kommissionens danske chef.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs