MediaWatch

3G trues af nye teknologier

Europas mobilselskaber står overfor at skulle indføre tredje generations mobiltelefoni i de kommende år, som vil give nye muligheder for overførsel af musik og video med høj hastighed via mobiltelefonen.

Teleanalytiker Torben Rune fra firmaet Netplan har tidligere påpeget overfor MediaWatch, at trådløse netværk efter standarden 802.11b kan blive en bombe under 3G.

Synspunktet deles nu af investeringsfirmaet Merrill Lynch, der i en ny rapport peger på, at 3G udfordres af to teknologier: 2,5G eller GPRS og 802.11b. Det skriver Wirelessnewsfactor.

De samlede omkostninger til at implementere et 2,5G system i Europa er omkring tre milliarder dollar, sammenlignet med de cirka 250 milliarder dollar, som 3G licenser og infrastrukturer koster.

Cost-benefit analysen og derfor forretningsmodellen for 3G ser ud til at blive udvandet, og 3G risikerer at blive en god teknologi men uden kunder, som vil betale for den.

Merrill Lynch undersøgelsen roser 802.11b teknologien, som mange af de store producenter af mobiltelefoner og lommecomputere vil indbygge i den næste generation af produkter. Der er ifølge undersøgelsen fem årsager til, at 802.11b vil få stor betydning.

Teknologien er allerede operationaliserbar i dag, den er billig og bliver billigere, hastigheden er høj, den er baseret på den allerede globalt udbredte Ethernet standard og sikkerheden er blevet bedre.

Investeringsfirmaet tror, at den mest sandsynlige brug af trådløse teknologier i de næste fem år bliver:

- bærbare computere med 802.11b netværksforbindelser og Bluetooth
- PDA'ere med 802.11b og Bluetooth

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs