MediaWatch

3G trues af nye teknologier

Europas mobilselskaber står overfor at skulle indføre tredje generations mobiltelefoni i de kommende år, som vil give nye muligheder for overførsel af musik og video med høj hastighed via mobiltelefonen.

Teleanalytiker Torben Rune fra firmaet Netplan har tidligere påpeget overfor MediaWatch, at trådløse netværk efter standarden 802.11b kan blive en bombe under 3G.

Synspunktet deles nu af investeringsfirmaet Merrill Lynch, der i en ny rapport peger på, at 3G udfordres af to teknologier: 2,5G eller GPRS og 802.11b. Det skriver Wirelessnewsfactor.

De samlede omkostninger til at implementere et 2,5G system i Europa er omkring tre milliarder dollar, sammenlignet med de cirka 250 milliarder dollar, som 3G licenser og infrastrukturer koster.

Cost-benefit analysen og derfor forretningsmodellen for 3G ser ud til at blive udvandet, og 3G risikerer at blive en god teknologi men uden kunder, som vil betale for den.

Merrill Lynch undersøgelsen roser 802.11b teknologien, som mange af de store producenter af mobiltelefoner og lommecomputere vil indbygge i den næste generation af produkter. Der er ifølge undersøgelsen fem årsager til, at 802.11b vil få stor betydning.

Teknologien er allerede operationaliserbar i dag, den er billig og bliver billigere, hastigheden er høj, den er baseret på den allerede globalt udbredte Ethernet standard og sikkerheden er blevet bedre.

Investeringsfirmaet tror, at den mest sandsynlige brug af trådløse teknologier i de næste fem år bliver:

- bærbare computere med 802.11b netværksforbindelser og Bluetooth
- PDA'ere med 802.11b og Bluetooth

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs