MediaWatch

SystemForum ud med stort tab

SystemForum, der trådte i betalingsstandsning i slutningen af marts, har nu med knap to en halv måneds forsinkelse udsendt sit årsregnskab for 2000. Ikke overraskende var resultatet negativt.

Underskuddet blev på 213 millioner kroner med en totalomsætning på 737 millioner. Sidste år endte det samme resultat med et overskud på 13 millioner kroner. Omsætningen er knap 100 millioner kroner lavere end sidste år og tillægges den globale afmatning.

Virksomheden har tabt betragteligt på frasalg af aktiviteter. Således er 58 millioner kroner tabt på salget af datterselskabet SystemForum eConsult, og dertil kommer 69 millioner kroner i ekstraordinære udgifter. eConsult blev på den baggrund taget under konkursbehandling mandag.

Egenkapitalen endte i et minus på 173 millioner kroner og virksomhedens bestyrelse oplyser, at årsregnskabet ikke er fremlagt med going concern.

SystemForum har i forbindelse med betalingsstandsningen forsøgt at finde frem til en finansiel redningsplan, hvilket dog umiddelbart ikke ser ud til at lykkes. Indtil flere potentielle købere i ind- og udland har vist interesse for virksomhedens elektroniske faktureringssystem, eFaktura, men intet konkret foreligger for nærværende.

Det var blandt andet den mislykkede udrulning af faktureringssytemet, som lagde kimen til det dårlige regnskab og dermed betalingsstandsningen. Bankerne, der skulle markedsføre og sælge systemet, udsatte dette på grund af fusioner.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs