MediaWatch

TDC og Telia taler opkøb

Ifølge kilder i branchen har samtalerne mellem Telia og TDC udviklet sig siden lignende samtaler mellem Telenor og amerikanske SBC Communications, TDCs hovedaktionær, brød sammen. Det var sent i aftes stadig uklart om hvorledes SBC stiller sig til en eventuel handel med Telia, skriver Financial Times.

Samtalerne mellem TDC og Telia kan stadig bryde sammen og uanset udfaldet har SBC, i kraft af sin ejerandel på 41,6 procent, det sidste ord i sagen. Hvis det ikke bliver til noget mellem TDC og Telia, er det tredje gang, det svenske teleselskab forfejler en mulig fusion med et andet nordisk teleselskab. Indtil nu er det to gange kommet til sammenbrud med Telenor.

Flere analytikere fremhævede i sidste uge, at en fusion med Telia ville være bedre for TDC, idet det svenske teleselskab sidder solidt på det svenske marked og har fodfæste på det norske. For Telia vil et eventuelt opkøb betyde et bedre fodfæste i Danmark og dermed er det kun det finske marked der mangler.

Hverken TDC eller Telia har ønsket at udtale sig om sagen.

Mere fra MediaWatch

DR's arkiv skal gøres tilgængeligt gennem Det Kongelige Bibliotek

Over de næste tre år er der afsat 62,5 mio. kr. i den nye medieaftale til at etablere offentlig adgang til DR’s omfattende arkivmateriale, hvilket har været et hedt politisk ønske i en årrække. Det digitale leksikon lex.dk kan få en rolle i forhold til formidling, lyder det.

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

Egmont: Medieaftalen fastholder uens medievilkår

Den nye medieaftale har en række gode elementer bl.a. med regulering af techgiganter. Men det er ærgerligt, at medieforliget ikke indeholder ligestilling af digitale medier, lyder det fra Nordisk Film.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs