MediaWatch

Wall Street ventes at holde pause

En positiv - eller negativ, katalysator kan blive fredagens offentliggørelse af det reviderede første kvartals GDP-tal. Det første tal for det såkaldte Gross Domestic Product - bruttonationalproduktet kom overraskende højt ud med en vækstrate på 2 procent. Imidlertid forventes tallet nu af økonomerne i den anden revision at blive på 1,5 procent.

En revision i denne størrelsesorden forventes ikke at få den store indflydelse på markedet, men skuffer tallet, så forventes det at fremkalde frygt og et større udsalg hos investorerne.

Herudover kommer der fredag tal for forbrugertilliden i maj fra Michigan Universitetets undersøgelse. Alt for gode tal forventes at kunne påvirke markederne negativt, idet de vil reducere forhåbningerne om yderligere rentenedsættelser. Omvendt vil rigtigt dårlige tal sandsynligvis også påvirke markedet i negativ retning, idet de øger recessionsforventningerne.

Mange ser i øjeblikket de amerikanske aktiemarkeder som værende i en konsolideringsfase. Dow Jones indekset steg i sidste uge over det vigtige 11.000 skel og lukkede fredag i 11.301, hvilket er hele 20 procent højere end dets laveste i marts. Ligeledes lukkede det teknologitunge Nasdaq-indeks sidste uge i 2.198, hvilket er 34 procent højere end det lavpunkt indekset nåede først i april.

Efter første kvartalssæsonens indtjeningstal, der i vidt omfang skuffende over en bred kam, ser investorerne nu frem til nyheder, der kan indikere en bedring i virksomhedernes indtjening og håber på, at Fed's rentenedsættelser fortsætter. Herudover påpeger iagttagere, at "tonsvis af penge" venter på sidelinien og kan blive sat på arbejde ved klare signaler om en kursopgang i markedet.

Futures på dagens åbning i USA peger på uændrede til svagt faldende kurser.

De toneangivende indeks i Europa ligger svagt lavere. Ved 15-tiden lå FTSE 100 i London 0,15 procent lavere, det tyske DAX indeks 0,27 procent lavere og i Paris lå CAC 40 indekset 0,59 procent lavere.

KFX-indekset lå 0,39 procent lavere i 308,50 ført an af fald i TDC og A.P. Møller aktierne.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs