MediaWatch

Telia vil af med andelen i Infonet

Officielt siger Telia, at man ikke ønsker at skille sig af med andelen, der vurderes at være 7 milliarder svenske kroner værd. Men ifølge Dagens Industri skal Telia være indstillet på at sælge og bruge gevinsten til investeringer på det nordiske marked.

En TDC-handel spøger i kulisserne, men også i forbindelse med investeringer i Sonofon eller de finske selskaber Sonera eller Radiolinja kunne de 7 milliarder kroner bruges som delbetaling. Endelig kunne Telia tænkes at bruge pengene på investering i 3G-netværket.

Infonet ejes for 88 procents vedkommende af Telia, KPN, Swisscom, Telefonica, australske Telstra og japanske KDDI. Flere af de øvrige ejere har givet udtryk for, at de går i salgstanker.

- Selv ikke med den bedste vilje kan Telias engagement i Infonet betragtes som i tråd med selskabet forretningsstrategi, siger en kilde i Telia til den svenske avis.

Aktiekursen i Infonet er halveret siden sommeren 2000.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs