MediaWatch

Lucent forbedrer Global Crossing net

Lucent Techologies har indgået en aftale med Global Crossing, der vil investere mange millioner dollars i opgradering af deres transatlantiske optiske kabel, så det kan klare 16 gange så meget trafik som i dag.

Når installationen i løbet af tredje kvartal i år er gennemført, vil netværket have en kapacitet svarende til overførsel af flere milliarder e-mails i sekundet. Lucent Technologies skal levere teknologien LambdaRouter, som er blevet udviklet på rekordtid - kun 18 måneder.

- For udbydere med optiske netværk betyder det, at de ved at investere i LambdaRouter vil kunne øge kapaciteten på de allerede installerede netværk med en faktor 16. I øjeblikket er fem andre store udbydere i færd med at teste LambdaRouter, og vi forventer, at mange flere snart vil gøre det samme, udtaler Søren Dahlerup, der er Managing Director hos Lucent Technologies i Danmark.

Med opgraderingen af deres transatlantiske kabel vil Global Crossing kunne tilbyde langt hurtigere Internetadgang end i dag, lige som alle andre former for data vil blive transmitteret hurtigere, sikrere og til en lavere pris. Med investeringen i LambdaRouter vil Global Crossing efter Lucents udsagn komme til at råde over det netværk i verden, der har den højeste performance.

Global Crossings integrerede globale IP-baserede netværk er omkring 100.000 miles langt og når ud til 27 lande og mere end 200 større byer.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs