MediaWatch

Lucent forbedrer Global Crossing net

Lucent Techologies har indgået en aftale med Global Crossing, der vil investere mange millioner dollars i opgradering af deres transatlantiske optiske kabel, så det kan klare 16 gange så meget trafik som i dag.

Når installationen i løbet af tredje kvartal i år er gennemført, vil netværket have en kapacitet svarende til overførsel af flere milliarder e-mails i sekundet. Lucent Technologies skal levere teknologien LambdaRouter, som er blevet udviklet på rekordtid - kun 18 måneder.

- For udbydere med optiske netværk betyder det, at de ved at investere i LambdaRouter vil kunne øge kapaciteten på de allerede installerede netværk med en faktor 16. I øjeblikket er fem andre store udbydere i færd med at teste LambdaRouter, og vi forventer, at mange flere snart vil gøre det samme, udtaler Søren Dahlerup, der er Managing Director hos Lucent Technologies i Danmark.

Med opgraderingen af deres transatlantiske kabel vil Global Crossing kunne tilbyde langt hurtigere Internetadgang end i dag, lige som alle andre former for data vil blive transmitteret hurtigere, sikrere og til en lavere pris. Med investeringen i LambdaRouter vil Global Crossing efter Lucents udsagn komme til at råde over det netværk i verden, der har den højeste performance.

Global Crossings integrerede globale IP-baserede netværk er omkring 100.000 miles langt og når ud til 27 lande og mere end 200 større byer.

Mere fra MediaWatch

Medie: Regeringen lægger op til ny filmforpligtelse

I et aftaleudkast til de afsluttende forhandlinger om medieforliget fremgår det ifølge Finans, at DR og TV 2 på ny kan blive underlagt den såkaldte filmforpligtelse. Den blev ellers afskaffet i 2018, men siden har filmbranchen kritiseret udviklingen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs