MediaWatch

Aktieugen, der gik

I stedet valgte investorerne at se positivt på fremtiden i lyset af Fed's rentenedsættelser. Dow Jones aktierne lukkede 53,16 point - eller 0,5 procent - højere i 11.301,74 og dermed lukker bluechipsindekset 4,4 procent højere målt på ugen. Nasdaq-indekset flyttede sig blot 5,20 point opad, svarende til 0,24 procent, men målt på ugen lukker indekset 4,3 procent højere.

Fredagens om end beherskede stigninger afslutter dermed en positiv aktieuge, og der kan lægges gode tegn i at ugen ikke endte med gevinsthjemtagning.

Aktieugens begyndelse var præget af, at investorerne afventede tirsdagens Fed-møde:

Der var stor nervøsitet for, at Fed skulle skuffe med kun en 0,25 procent rentenedsættelse, hvilket førte til fald mandag. Da investorerne så fik den ventede "store" 0,5 procents rentenedsættelse, der bragte Federal Funds renten på det laveste niveau i 7 år, udeblev reaktionen på dagen næsten totalt. Men dagen derpå - onsdag - kom den forsinkede reaktion på rentenedsættelsen med et mere end 3 procents kursrally i alle tre indeks. Torsdag fulgte investorerne stigningerne op og lagde under stor handel endnu et mindre plus til indeksene.

Markedets positive stemning er således fuldt i behold til næste uge. Selvom Fed lod døren stå åben for nye rentenedsættelser, mener iagttagere nu at renten - med 4,0 procent - er ved at være så langt nede, at markederne må begynde at indstille sig på, at der ikke kan komme så meget mere hjælp fra Fed's side.

Fokus vil derfor rette sig mod virksomhedernes indtjeningsresultater og investorerne vil med lys og lygte lede efter de mindste tegn på en bedring, men virksomhederne tøver med at give udmeldinger, eller såkaldt "guidance". "Visibiliteten", som det udtrykkes af virksomhedernes finansdirektører er lav, og det kan efterlade markedet i et tomrum og låse markederne fast i handel på de nuværende niveauer.

Med Fed-rentenedsættelsen blæste der også milde vinde over de danske aktier sidst på ugen. KFX-indekset slutter ugen i 309,71 - 1,85 procent højere. Især indekstunge TDC har hjulpet godt til at bringe indekset pænt over 300-skellet.

Fusionsspekulationerne, der startede med Financial Times nyheden tirsdag aften om samtaler mellem TDC's amerikanske ejer, SBC, og norske Telenor, har på ugen givet TDC en kursstigning på mere end 7 procent. Selv fredag, hvor samtalerne officielt blev erklæret stoppet, formåede TDC-aktien at lukke 1 krone højere i 327 - så ejerne er næppe så kede af, at nyhederne om samtalerne slap ud.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs