MediaWatch

Flere landsdækkende radiokanaler

Folketinget førstebehandlede fredag et beslutningsforslag fra de borgerlige partier. Det skulle blandt andet kunne føre til en etablering af to fuldt landsdækkende 5. og 6. radiokanaler. Desuden er det planen at give lokalradioerne mere egnede arbejdsbetingelser. Der er dog ikke udsigt til, at der aktuelt gennemføres en gennemgribende frekvensanalyse af FM.

Et flertal i Folketinget afviste det borgerlige forslag. Regeringen vil afvente en rapport om de hollandske erfaringer, og hvis den er positiv afviser regeringen ikke at kigge på det, skriver radionyt.com.

Et af kulturministerens argumenter mod en undersøgelse var en særdeles optimistisk vurdering af DAB. Ministeren mener, at det kun er et spørgsmål om tid, inden der kommer gang i digital radio. Én af forslagsstillerne, Jens Rohde (V), delte ikke ministerens optimisme med hensyn til DAB - blandt andet med henvisning til udenlandske erfaringer.

Søren Søndergaard, Enhedslisten, var overraskende positiv overfor, at der skabes bedre frekvensmuligheder for lokalradioerne, og at der skabes mulighed for både en fuld 5. og 6. landsdækkende FM station. Men Søndergaard var enig med ministeren i, at det godt kunne vente til, man kender resultatet af de hollandske erfaringer. CD's medieordfører Ebbe Kalnæs var til gengæld helt modstander af forslaget.

Beslutningsforslaget skal nu behandles i Kulturudvalget og ventes at komme til andenbehandling inden 1. juni.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs