Flere landsdækkende radiokanaler

MediaWatch

Folketinget førstebehandlede fredag et beslutningsforslag fra de borgerlige partier. Det skulle blandt andet kunne føre til en etablering af to fuldt landsdækkende 5. og 6. radiokanaler. Desuden er det planen at give lokalradioerne mere egnede arbejdsbetingelser. Der er dog ikke udsigt til, at der aktuelt gennemføres en gennemgribende frekvensanalyse af FM.

Et flertal i Folketinget afviste det borgerlige forslag. Regeringen vil afvente en rapport om de hollandske erfaringer, og hvis den er positiv afviser regeringen ikke at kigge på det, skriver radionyt.com.

Et af kulturministerens argumenter mod en undersøgelse var en særdeles optimistisk vurdering af DAB. Ministeren mener, at det kun er et spørgsmål om tid, inden der kommer gang i digital radio. Én af forslagsstillerne, Jens Rohde (V), delte ikke ministerens optimisme med hensyn til DAB - blandt andet med henvisning til udenlandske erfaringer.

Søren Søndergaard, Enhedslisten, var overraskende positiv overfor, at der skabes bedre frekvensmuligheder for lokalradioerne, og at der skabes mulighed for både en fuld 5. og 6. landsdækkende FM station. Men Søndergaard var enig med ministeren i, at det godt kunne vente til, man kender resultatet af de hollandske erfaringer. CD's medieordfører Ebbe Kalnæs var til gengæld helt modstander af forslaget.

Beslutningsforslaget skal nu behandles i Kulturudvalget og ventes at komme til andenbehandling inden 1. juni.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også