MediaWatch

Gammeldags priskrig i Den ny Økonomi

Producenterne på PC -og chipsområdet fører an i slaget, der nemt kan ende med at brede sig til hele teknologisektoren med vidtrækkende konsekvenser til følge. Priskrigen ligner til forveksling den man kender fra "gamle" brancher såsom benzin-, luftfartsselskaber samt detailhandelen, hvor det med jævne mellemrum kommer til konfrontationer, som oftest når markederne er vigende.

Situationen i øjeblikket er, at verdens to førende chipsproducenter Intel og Advanced Micro Systems udkæmper en hård kamp, som blandt andet indbefatter store prisfald på den vitale indmad til PC'erne. Krigen spreder sig som ringe i vandet og PC-fabrikanterne med Dell i spidsen har som de næste sat leverandørerne og hinanden under pres og skærer tilsvarende i prisen.

Muligheden for at det spredes yderligere til andre områder i teknologisektoren er dermed en risiko, der må regnes med.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs