MediaWatch

US vendte rundt, Europa går frem

Nasdaq-indekset steg 3,88 procent til 2.166,44. Bluechips-indekset Dow Jones røg med en 3,15 procents stigning over det psykologiske 11.000-skel og sluttede i 11.215,90. Ligeledes steg det bredere Standard & Poors indeks 2,85 procent.

Hvad der fik markederne i hopla står til dels hen i det uvisse. Gårsdagens udvikling synes at bekræfte alle gamle udsagn om at meget på aktiemarkederne er psykologi - og med hensyn til rentenedsættelsen, hvor effekten først udeblev - i så fald forsinket psykologi.

Iagttagere fremhævede, at de lidt bedre end ventede inflationstal fjernede en hel del af investorernes frygt for, at enden på Fed's aggressive rentenedsættelses-kampagne var ved være nær.

Gårsdagens opgang i US-aktierne bredte sig til handlen i Asien. Det japanske Nikkei-indeks lukkede 1,58 procent højere og Hong Kong indekset lukkede 2,13 procent højere.

I Europa ligger de fleste indeks i formiddag omkring en halv procent højere. Det hjemlige KFX indeks åbnede omkring 1 procent højere og fokus i markedet er på Tele Danmark og de øvrige teknologiaktier. TDC ligger 3,5 procent højere i kurs 310,5. GN ligger 2,44 procent højere i 107, NKT og i-data ligger henholdsvis 1,8 og 2,18 procent højere i kurserne 199 og 120.

Mere fra MediaWatch

Koda opponerer mod ny musikpolitik i DR

Nye retningslinjer i DR betyder, at kommercielt udgivet musik som udgangspunkt ikke længere skal bruges i programmer. Men public service-stationen bør have fokus på andet end katalog-musikken, mener Kodas adm. direktør.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs