MediaWatch

British Telecom tester VDSL

BT forventes indenfor kort tid at lukke samarbejdsaftaler med indholdsleverandørerne Granada Television og Carlton Communications.

Granada og Carlton dominerer det britiske kommercielle TV-system ITV og har tidligere været partnere i BTs markedsprøvning af video-on-demand tjenester over ADSL-forbindelser.

VDSL er en videreudvikling af ADSL standarden, og ifølge BT er der tale om datahastigheder på 15MB pr. sekund - eller ca. 7 gange hastigheden på en ADSL-forbindelse. Dermed kan BT afprøve systemer som leverer 'ægte' bredbåndsbredde.

En bemærkelsesværdig konstatering er, at BTs prøvning ikke nødvendiggør nye forbindelser direkte ind i hjemmet - installationen slutter i fordelingscentralerne i hver gade.

Den amerikanske telekom-koncern US West leverer allerede i dag VDSL tjenester til tusinder af hjem i byen Phoenix i staten Arizona.

Læs mere om VDSL fredag i Mediawatch - nyhedsbrevet om digitale medier og den ny økonomi.

Mere fra MediaWatch

LA sendte politisk tv-reklame under FCK-kamp

Trods dansk forbud mod at sende politiske reklamer på tv tonede Liberal Alliance alligevel frem med politiske budskaber i reklamepause på TV3+ onsdag. Det kunne ske, fordi TV3+ sender fra Sverige, skriver LA-formand på Twitter.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs