MediaWatch

British Telecom tester VDSL

BT forventes indenfor kort tid at lukke samarbejdsaftaler med indholdsleverandørerne Granada Television og Carlton Communications.

Granada og Carlton dominerer det britiske kommercielle TV-system ITV og har tidligere været partnere i BTs markedsprøvning af video-on-demand tjenester over ADSL-forbindelser.

VDSL er en videreudvikling af ADSL standarden, og ifølge BT er der tale om datahastigheder på 15MB pr. sekund - eller ca. 7 gange hastigheden på en ADSL-forbindelse. Dermed kan BT afprøve systemer som leverer 'ægte' bredbåndsbredde.

En bemærkelsesværdig konstatering er, at BTs prøvning ikke nødvendiggør nye forbindelser direkte ind i hjemmet - installationen slutter i fordelingscentralerne i hver gade.

Den amerikanske telekom-koncern US West leverer allerede i dag VDSL tjenester til tusinder af hjem i byen Phoenix i staten Arizona.

Læs mere om VDSL fredag i Mediawatch - nyhedsbrevet om digitale medier og den ny økonomi.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs